Årets Bolagsjurist 2022
Sofia Frändberg, Executive VP och chefsjurist, AB Volvo


Juryns motivering

Årets Bolagsjurist är en starkt affärsfokuserad ledare och chefsjurist.

Med integritet, tydlighet och exceptionell hantverksskicklighet spelar Årets Bolagsjurist en avgörande roll för bolagets organisation och utveckling, där balansen mellan verksamhetens juridiska, strategiska och kommersiella intressen står i fokus.

I en verksamhet som präglas av komplexa förändringar på en global marknad är Årets Bolagsjurist en möjliggörare och navigatör, som banar väg för verksamhetens utveckling och affär. Årets Bolagsjurist personifierar på ett utmärkt sätt bolagsjuristens ofta avgörande roll för verksamheten, och sätter spelplanen i en bransch i betydande transformation.

 

Årets Uppdrag 2022
Jacob Thulesius, bolagsjurist, Heimstaden


Juryns motivering: 

Mottagaren av Årets Uppdrag har spelat en nyckelroll för verksamheten i en på många sätt transformerande affär.

När bolaget under 2021 genomförde ett förvärv i form av ett fastighetsbestånd motsvarande 90 miljarder, spelade mottagaren av Årets Uppdrag en avgörande roll i att sätta finansieringen på plats.

Som operativt ansvarig för en komplex finansieringsstruktur har mottagaren av Årets Uppdrag varit en möjliggörare, som med strategiskt lösningsfokus, lojalitet och en aldrig sinande framåtanda varit en avgörande del av att realisera finansieringen av den största fastighetstransaktionen i Europa någonsin.  

 

Årets Uppdrag 2022
Andréas Vidmar, bolagsjurist, AF Anläggning AB


Juryns motivering: 

Årets Stjärnskott är en driven ung jurist som kommit att inta en nyckelroll såväl juridiskt som affärsmässigt i bolagets svenska verksamhet.

Med lösningsfokus, handlingskraft och ett betydande affärsmannaskap är Årets Stjärnskott en möjliggörare, såväl nationellt som för verksamhetens utländska moderbolag.  

Årets Stjärnskott visar på kraften i ett kommunikativt arbetssätt, i en bransch som den senaste tiden följts av ett antal större utmaningar. Att vara ett Stjärnskott är att vara en prestigelös ung jurist med ett starkt affärsmannaskap och potential att utvecklas i rollen. Årets Stjärnskott kombinerar ett juridiskt problemlösande med en proaktivitet för morgondagens affär, och kan spås en mycket god framtid i branschen.